Milanović: Hrvatska je jasno odlučila da nema povratka na staro!

Aktualno 11. studenoga 2015

„Hoćemo još, želimo služiti svom narodu i pozivam sve one koji su dobre volje i dobre vjere da nam se pridruže u razgovorima o budućnosti Hrvatske. Hvala Hrvatskoj od srca, hvala onima koji su nas i mene trpjeli ove četiri godine. Nije bilo lako, ali bili smo puna srca i ne baš prazne glave, s dobrom vjerom prema svakome i sa zlobom prema nikome,“ poručio je u izbornoj noći u Tvornici Kulture u Zagrebu predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Zoran Milanović zahvalio je prije svega svim hrvatskim građankama i građanima koji su dali svoj glas i što su napravili odabir. „Jedna stvar je u ovom trenutku jasna, a to je da je Hrvatska odlučila da nema povratka na staro! U kojem pravcu idemo odlučit ćemo sljedećih dana. Četiri godine smo provodili reforme, čuvali socijalni mir i krhko socijalno tkivo koje je građeno generacijama da se ne raspadne i ne potone pod pritiskom krize, pritiskom financijskih institucija, banaka i svih onih koji su nas tjerali da režemo, da se ponašamo mehanički, a ne kao ljudi,“ naglasio je Milanović.

Također je naglasio da smo na samom kraju mandata, u izbjegličkoj krizi, ponovno pokazali da smo ljudi i visoko organizirana država koja zna zaštiti svoju nacionalnu sigurnost i svoje građane, ali i zalagati se za najviše svjetske vrijednosti. “To smo mi i tako želimo dalje. Sami ne možemo, u tome nam trebaju partneri i ovi izbori su to pokazali,“ istaknuo je Milanović.

„Pozivam sve one koji žele reforme, ali reforme koje će Hrvatsku pametno, dozirano, inteligentno voditi tamo gdje joj je mjesto, među europske ljepotice, da nam se pridruže, ne kao vođama, nego kao partnerima. Ne postavljamo nikakve uvjete, želimo razgovarati o onome što smo već radili četiri godine, u čemu su nas katkad vrlo brutalno sputavali u opoziciji. Sada vidimo da se pojavila politička snaga, to je MOST, ali ne samo MOST, koja želi reforme, koja ih pokušava artikulirati. Pozivam ih da to napravimo zajedno jer glas birača nije samo glas, to je vjera, to je povjerenje, to je nada.“ – Zoran Milanović

Milanović je rekao da nema mjesta nikakvoj euforiji te da smo se borili teško. „Spoticali su nas, opstruirali, ali nikada nismo iz vida izgubili onu glavnu jedinu vodilju, a to je hrvatski interes. Taj hrvatski interes mora biti interes svakog hrvatskog čovjeka, njegove sigurnosti i njegovog posla. Konačno nakon četiri godine možemo reći čista obraza, čista srca, bistrih očiju da Hrvatska raste,“ poručio je. Naglasio je kako je Hrvatska danas organiziranija i bolja država nego što je to bila ikada u zadnjih 25 godina te zato i u svijetu dobiva priznanja za veću transparentnost od ostalih. „Sve je to rezultat rada ove Vlade, moje Vlade. Njezin mandat je završio,“ zaključio je Milanović.

„Hoćemo još, želimo služiti svom narodu i pozivam sve one koji su dobre volje i dobre vjere da nam se pridruže u razgovorima o budućnosti Hrvatske. Hvala Hrvatskoj od srca, hvala onima koji su nas i mene trpjeli ove četiri godine jer nije bilo lako, ali bili smo puna srca i ne baš prazne glave, s dobrom vjerom prema svakome i sa zlobom prema nikome. Još jednom pozivam da nam se pridruže oni koji Hrvatskoj žele dobro, koji žele reforme, ali odgovorne reforme. Ponavljam se, ali riječ je o jako osjetljivim stvarima koje ne stanu u pet točaka i ne možete obećati da ćete državu voditi u pet točaka, to je puno teže. Radi se o stotinama točaka i jednom srcu – srcu Hrvatske!“ – Zoran Milanović