Žene su ključne!

Aktualno 11. ožujka 2013

Koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i HSU-a povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8.ožujka 2013. organizirala je akciju „Žene su ključne“

U društvu kandidatkinje za gradonačelnicu Velike Gorice Vesne Fabijančić Križanić, kandidatkinje za županicu Ivane Posavec Krivec i kandidatkinje za zamjenicu županice Ivone Beus Richembergh te aktivistica i aktivista stranaka Koalicije, građani su imali priliku popiti kavu, podjeliti ideje, zajednička pitanja i dobre želje.

Uz dobre želje, našim sugrađankama darovani su ključevi i čokoladice s porukom ” Žene su ključne” kao svakodnevni podsjetnik na njihovu iznimnu važnu ulogu.

Čestitku Vesne Fabijančić Križanić prenosimo u cjelosti:

Drage žene,

Više od stotinu godina žene cijelog svijeta obilježavaju Međunarodni dan žena, 8.ožujka kao dan u kojem na glas traže izjednačavanje svojih šansi i pravednije društvo.

Poznata parola “Kruh i ruže” kao zahtjev za ekonomskom i socijalnom sigurnošću i danas je aktualna kao i prije toliko godina.

Ključni problemi na koje mi žene nailazimo su na tržištu rada i zapošljavanja, te usklađivanje profesionalnog i privatnog života.

Tražeći pravo na rad u procesima zapošljavanja, trudeći se uskladiti profesionalni i privatni život, tražeći mogućnosti obrazovanja i štiteći zdravlje, često imamo osjećaj da su ispred nas zaključana vrata.

Na tom putu često zaboravljamo da svaka od nas posjeduje ključne osobine kao što su naša znanja, vještine i sposobnosti i da smo dragocjene sebi, svojim obiteljima i svojoj zajednici.

Isključivanje žena iz procesa odlučivanja i upravljanja dobrima, znači nastavljanje društvene nepravde.

Kao buduća gradonačelnica Velike Gorice vidim u vama i s vama ključ boljitka našeg grada i rodnog Turopolja. Želim s vama podijeliti rješenja koja bismo zajedno provodili i učinili naš kraj i naše živote sretnijim, skladnijim i pravednijim.

Od srca vam želim sretan Međunarodni dan žena, s željom da vas ključ koji poklanjamo podsjeti koliko ste dragocjene!

Vesna Fabijančić Križanić

Kandidatkinja za gradonačelnicu Velike Gorice