MIHAEL ZMAJLOVIĆ POSJETIO OPĆINU DUBRAVA

Aktualno 21. ožujka 2012

Predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i gradonačelnik Jastrebarskog, Mihael Zmajlović danas je posjetio općinu Dubrava kraj Vrbovca.

Tom je prilikom Josip Burek, načelnik općine Dubrava, organizirao obilazak terena te objasnio situaciju trenutnih projekata. Istaknuo je da su u pripremi i projekti za financiranje iz međunarodnih izvora, preciznije IPARD fonda Europske unije, koji su vezani uz obnovu lokalnih prometnica, izgradnju kanalizacije i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Također, naglasak je stavio na rješavanje problema međufinanciranja obzirom da općina nema dostatnih financijskih sredstava za izradu nužne projektne dokumentacije.

“Pozdravljam činjenicu da i male općine, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji i ograničenim sredstvima u proračunu, prepoznaju koliko je važno pripremiti i provoditi projekte koji će se financirati iz fondova Europske unije. Vlada Republike Hrvatske i nadležna ministarstva intenzivno rade na razvoju instrumenata kako bi se manjim općinama osiguralo lakše međufinanciranje s ciljem ostvarivanja većeg korištenja bespovratnih sredstava iz fondova EU.”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Mihael Zmajlović.